19:00

Sävedalens IF (B)

Referat: Älvängens IK - Sävedalens IF (B)

Hemskt väder på uppvärmningen med stormbyar och regn i sidled, men lagom till kick-off lugnade det ner sig.
På förhand fanns all motivation hos hemmalaget, att åka till Älvängen en fredagkväll i oktober är troligen inte så motiverande. Trots motvind i första halvlek är det ÄIK som skapar målchanserna, men det är svårt att göra mål visar det sig.
Från ingenstans tar istället Sävedalen ledningen och det var ett riktigt dråpslag, men sämre moral kan ett lag rasa ihop av sådana mål. Men denna kväll fortsatte hemmatjejerna jobba och till slut hände det, det vi pratat om efter Flodamatchen där vi hade 8 bra hörnor och där alla stod och tittade på motståndarna som fick vara först varje gång. Vi gör 2 hörnmål på raken, de är inte nickar i krysset men vi är där först. Både Alma och Tilde gör sina mål med höften eller något liknande. Det är så oerhört enkla mål och de målen behöver vi som lag när det vanliga målskyttet hackar. Ledning 2-1 i paus och medvind, då borde spelet läggas på motståndarnas planhalva och så blev det också. Men någon spik i kistan kom inte trots en del halvchanser, istället gör Sävedalen 2-2 från absolut ingenstans med 25 minuter kvar. Ytterligare ett dråpslag men även denna gång jobbar laget vidare utan att få panik då en seger var ett måste för att ha kvalplatsen i egna händer.
Många skott avlossades denna kväll och i minut 72 kom äntligen betalningen då Sofia L får på en riktig pärla som satt stenhårt i nättaket, en het kandidat till årets mål men tyvärr ingen VEO denna kväll på grund av blåsten.
Även efter detta mål sakans inte lägen att utöka ledningen, men det blir bara nära. Domaren blåser av och ett stort spel och chansövertag ger enbart en 3-2 seger, men en riktigt viktig sådan.
Totalt sett en mycket bra insats av hela laget där stark moral visas vid flera olika tillfällen under matchen.

1-1 Alma Lundqvist assist Sofia Larson
2-1 Tilda Sandh assist Sofia Larson
3-2 Sofia Larson assist Tilde Sandh